Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA A HELYI KÖZBIZTONSÁG KULCSSZEREPLŐJE!

2017.11.01

komarom_varoshaza.jpg

Komárom közbiztonsága szilárd és szélsőségektől mentes. Ez és a társadalmi összefogás alapozhatja meg Komárom további fejlődését. Erre az értékre közösen kell vigyázni, nem szabad hagyni, hogy ezt valakik, akik a törvényeket nem tisztelik belűről, vagy kívülről megbontsák.

A polgárőr egyesületünk céljai megfogalmazásakor már lezajlott a modern kori "népvándorlás", Magyarország határaira nehezedett több százezres migrációs nyomás, de a nehézségek és kihívások csak megerősítették az elhatározásunkat. Komáromnak szüksége van egy önkéntes bűnmegelőző szervezetre, a városhoz és polgáraihoz ezer szállal kötőt polgárőr egyesületre.

A Klapka György Duna Polgárőr Egyesület célként határozta meg, hogy Komárom a megyénk egyik legbiztonságosabb települése legyen. Ennek érdekében hatalmas erőfeszítéseket teszünk a rendvédelmi szervekkel együttműködve.

A jövőben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy Komárom legyen Magyarország városai közül az egyik legbiztonságosabb település. Nem fogjuk hagyni, hogy felelőtlen elemek a biztonságunkat és jövőnket veszélyeztessék.

Komáromban a rendőrség, polgárőrség, közterület-felügyelet együttes munkája nélkülözhetetlen, de nem elégséges feltétele a közbiztonság fenntartásának. Szükség van az állampolgárok önkéntes jogkövetésére. A mindennapok biztonságának fenntartásához szükség van továbbá teljes rendőri, polgárőri, közterület-felügyeleti állomány erőfeszítésére, szakmai tudására, hivatásszeretetre.

A közbiztonság vonatkozásában újra értelmezendő az önkormányzatok, polgárőrségek, közterület-felügyelet közbiztonság megteremtésében betöltött helye, szerepe is. Jól kell látni azt is, hogy – sajnos – a bűnözési módszerek, az elkövetett bűncselekmények is változnak. Sőt a tapasztalatok szerint gyorsabban, mint a társadalom velük kapcsolatos reagáló képessége.

Ami következetesen állandó, az hogy Komárom polgárai többsége részéről a rendezett, korszerű társadalmi működés, a közbiztonság iránti igény. Nem vágy ez, hanem jogos igény, melyért minden arra hivatott szervnek tenni kell, és amelyet együttesen meg kell valósítani.

Hangsúlyozni szükséges, hogy nem elég, ha a városunk polgárai csak elvárják a közbiztonságot. Akkor lesz az egyre teljesebb valóság, ha a Komárom polgárai egésze fölzárkózik a cél mögé, és maga is cselekvően részt vesz a közérzet e nagyon fontos elemének hatékony megteremtésében.

Városunk polgárainak többsége érti, hogy nem lehet passzív szereplője környezete alakításának, annak részeként saját biztonsága megteremtésének. E gondolkodásban a polgárőrök, a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület élen jár.