Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízi polgárőrség

legkesobb-2018-ig-megepul-az-uj-komaromi-duna-hid_98819.jpgA vízi polgárőr szekció megalapítása hungarikum Komárom-Esztergom megyében, ugyanis ehhez hasonló szervezet eddig nem működött. Meglátásunk szerint munkánkra szükség van.  Együttműködő partnerünknek tekintjük a komáromi vízirendészetet.

Kiemelt feladatainknak tartjuk: a közrend- és közbiztonság fenntartását, a környezet és állatvédelmet, a vízi események biztosítását, a magukra hagyott vízparti ingatlanok, úszóművek kiemelt ellenőrzését, halőr-vízipolgárőr szolgálat ellátását, vízi sportesemények, rendezvények kiemelt biztosítását, valamint célunk a vízi területek környezetének fokozott védelme is. Ügyelni kívánunk a nyári időszakban csónakkal közlekedő turistákra és hobbihajósokra. Összehangolt feladatokat látunk majd el horgászokkal, vadásztársaságokkal, vízügyi és katasztrófavédelmi szakemberekkel, környezetvédőkkel, rendőrséggel, az OPSZ Vízi Polgárőr Tagozatával, a tagozat vízi polgárőr egyesületeivel, különös tekintettel a Felső-Duna Vízi Polgárőr Egyesülettel, a térség többi szárazföldön szolgálatot teljesítő polgárőrével egyaránt.

Célunk, hogy az egyesület vízi és szárazföldi szekcióiból egységes városi szervezetet hozzunk létre, amely nagyobb lobbi-erővel akár országos pályázatok elnyerésére is esélyes lehet.

Nem a pénzszerzés, hanem a tenni akarás az elsődleges célunk. Eredmények után biztosak vagyunk abban, hogy a támogatók is jelentkezni fognak majd.

Jelmondatuk: tegyünk együtt vízen és szárazföldön városunk közbiztonságáért.